Na FHŠ spet vroče

Rektor Marušič je preklical postopek volitev dekana
Ključne besede: Fakulteta za humanistične študije Koper, FHŠ, rektor, dekan, volitve, senat, akademski zbor, preklic, sklep, v. d. dekana, Gorazd Drevenšek, Vesna Mikolič, Dragan Marušič, Lenart Škof, Irena Lazar, Univerza na Primorskem, UP
Včeraj bi se na Fakulteti za humanistične študije Koper (FHŠ Koper) moral začeti postopek imenovanja dekana, vendar je rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič volilne postopke tik pred zdajci zadržal za trideset dni. Razlog za to naj bi bile nepravilnosti pri razpisu, ki ga je pripravila zdaj že nekdanja dekanja Vesna Mikolič. Na razpis sta se sicer prijavila Lenart Škof in Irena Lazar. Po tem, ko je v. d. dekana Gorazd Drevenšek prebral Marušičev sklep, je med člani akademskega zbora završalo - vnela se je ostra debata, naposled pa so se vendarle odločili prisluhniti predstavitvi obeh kandidatov in dva glasova več namenili Lazarjevi. Kdaj se bo nadaljeval postopek imenovanja dekana, za zdaj še ni znano, jasno pa je, da bo na fakulteti »vroče« še kar nekaj časa.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Seznam predvajanih del

© 2023 - Radio80.si - vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio80.si.