Potrjeni projekti

Objekti za univerzijado
Ključne besede: Obnova ledne dvorane, tekaški poligon, projektna pisarna, dokumenta identifikacije investicijskega projekta
Mestni svetniki Mestne občine Maribor so včeraj potrdili Dokumenta identifikacije investicijskega projekta za obnovo in dograditev ledne dvorane Tabor ter gradnjo tekaškega poligona pod Pohorjem. Projekta sta izjemnega pomena za izvedbo zimske univerzijade. Obnova in dograditev dvorane je ocenjena na dobrih 9 milijonov evrov. 30 odstotkov naj bi, na podlagi sklepa vlade, prispevalo Ministrstvo za šolstvo in šport. Z enakim deležem bo ministrstvo participiralo pri izgradnji tekaškega poligona, ki naj bi, skupaj z odkupi zemljišč v Radvanju, stal dobra dva milijona evrov. V Projektni pisarni mariborske občine zapletov ne pričakujejo. Edino težavo pri zahtevnem terminskem planu bi lahko predstavljalo dejstvo, da rebalans občinskega proračuna še ne bi bil sprejet, ko bi se šlo v javni razpis za izbor izvajalca del. Potem bi se moralo z razpisom čakati, projekt pa bi kasnil. Najhitreje bi lahko bil končan tekaški poligon, kjer gre pretežno za zemeljska in montažna dela.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Seznam predvajanih del

© 2023 - Radio80.si - vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio80.si.